INNE
INTENCJE MIKRO I MAŁYCH PRZEDSIĘBIORCÓW W ZAKRESIE KORZYSTANIA Z APLIKACJI DO DOSTARCZANIA ŻYWNOŚCI (STUDIUM PRZYPADKU W POŁUDNIOWEJ JAKARCIE)
Więcej
Ukryj
1
Indonesia Open University, Jakarta, Indonesia
2
Mercu Buana University, Jakarta, Indonesia
Data nadesłania: 01-09-2023
Data akceptacji: 16-01-2025
Data publikacji: 30-01-2025
Economic and Regional Studies 2024;17(4)
SŁOWA KLUCZOWE
KODY KLASYFIKACJI JEL
DZIEDZINY
STRESZCZENIE
Przedmiot i cel pracy: Niniejsze badanie ma na celu analizę związku między zmiennymi bezpieczeństwa, jakości informacji, łatwości obsługi i postrzeganej użyteczności a zaufaniem w odniesieniu do korzystania z aplikacji do dostarczania żywności. W badaniu wzięło udział 218 mikro i małych przedsiębiorców z branży kulinarnej. Materiały i metody: Badacze wykorzystali SEM-PLS (Partial Least Square) jako technikę stosowaną do analizy pomiarów i modeli strukturalnych. Wyniki: Badanie to pokazuje, że zmienne bezpieczeństwa, łatwości obsługi i postrzeganej użyteczności mają pozytywny wpływ na zamiar korzystania z aplikacji do dostarczania żywności. Wnioski: Badacze muszą przetestować zmienną zainteresowania przy użyciu innych zmiennych, a dostawcy aplikacji do dostarczania żywności muszą zwracać uwagę na zachowanie i cechy mikro i małych przedsiębiorców przemysłowych, aby ubiegać się o aplikacje do dostarczania żywności w celu poprawy ich działalności.